top of page
MPL_still_2.jpg

My Paper Life

een film van Vida Dena

Vida Dena’s eerste langspeeldocumentaire is een openhartig en intiem portret van een Syrisch gezin dat in Brussel woont en zelden de vier roze muren van hun huis verlaat. MY PAPER LIFE focust zich op de twee oudste dochters, Hala en Rima, en op de steeds grotere collectie tekeningen en dromen van het gezin. Terwijl hun kleurrijke schetsen tot leven komen, herinneren de twee opgroeiende meisjes zich hun tocht naar België en hun huis in Syrië; ze maken plannen om te studeren en te trouwen, en fantaseren over de andere mogelijkheden die hun nieuwe leven hen kan bieden. 

Impact Doelstellingen

Met de impact campagne trachten we een genuanceerd beeld te brengen over ‘de migrant’ en ‘de vluchteling’ en een debat op gang te trekken over afkomst en cultuur(behoud). Daarnaast willen we de moeilijkheden blootleggen die (vrouwelijke) migranten doormaken. Ze zitten vaak geklemd tussen de tradities van hun thuisland en de Westerse waarden en normen.

Impact Activiteiten

Screenings 

Er zullen enkele event- en debat screenings worden georganiseerd i.s.m. verschillende middenveld- organisaties die vanuit hun expertise zorgen voor een thematische omkadering. 

Workshops & expositie


Deze workshop wordt ontwikkeld in samenwerking met Bah Voyons. In een workshop-reeks leren jongeren tussen 14 en 18 jaar op een creatieve manier reflecteren over thema's als migratie en cultuurbehoud en gaan hierover met elkaar in gesprek. Met de tekeningen die de jongeren tijdens de workshop maken, zal een expositie worden georganiseerd. 

Ontdek de tentoonstelling op het In.Out.Sider Festival in La Vallée van 6 - 8 oktober 2023

Partners & Credits

Een productie van Clin d’oeil films (BE) in coproductie met Les Films du Bilboquet (FR). 
Internationale Salesagent: CAT&Docs.

De workshop voor deze impact campagne wordt ontwikkeld in samenwerking met Bah Voyons.
Met dank aan: het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), DGD (Directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp), Cultureel Centrum Jacques Franck, Pianofabriek & Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

bottom of page